Lenovo Yoga Tablet 3 Pro

Описание на Lenovo Yoga Tablet 3 Pro

Производител:
Lenovo

Рейтинг:
7.5
Брой мнения: 2

Сподели:

Предимства

В 10,1-инчовия таблет Yoga Tab 3 Pro на Lenovo е вграден миниатюрен проектор. Конструкцията на таблета е ергономична и той е оборудван със стойка. Работата и възпроизвеждането на игри са бързи. Екранът гарантира висока рязкост, а звукът от високоговорителите е силен. Трябва да отбележим също, че батерията е издръжлива.

Недостатъци

Таблетът е тежък, а заоблената долна част на задния панел затруднява работата в пейзажна ориентация.

Оценка

Таблетът Yoga Tab 3 Pro на Lenovo е сред най-качествените устройства с Android, подходящи за възпроизвеждане на видео – както докато сте сами, така и когато сте с голяма група приятели – благодарение на вградения проектор.

Мислите, че всички таблети са еднакви? Не съвсем. Yoga Tab 3 Pro на Lenovo може да ви предложи функционалност, която никой друг не предоставя – проектор. Естествено, проекторът е миниатюрен, не пълноразмерен, и разделителната му способност е 1080 p, но срещу цената на таблета не бихте могли да се сдобиете с пълноразмерен проектор. От друга страна, качеството на проектора не е високо, но самият факт, че е вграден в таблет, е изключително атрактивен.

Не може да се каже, че миниатюрният проектор е модна прищявка – той е иновация в и без това качествения таблет с Android. Наред с това, Yoga Tab 3 Pro работи бързо, достатъчно мощен е за възпроизвеждане на игри, като за приятното възпроизвеждане на медийни файлове допринасят силните високоговорители и кристалноясният екран. Ергономичната конструкция на таблета включва стойка и заоблена долна част на задния панел за удобна работа с една ръка (макар че с две ръце няма да ви е особено удобно да работите с таблета). Батерията на Yoga Tab 3 Pro е издръжлива – факт, с който не могат да се похвалят много от наличните на пазара таблети.

Иновативен дизайн

Повечето таблети, които се предлагат на пазара, имат еднаква плоска конструкция. Yoga Tab 3 Pro се отличава от тях, тъй като долната част на задния му панел, в която е разположена батерията, има цилиндрична форма. По време на тестовете с възпроизвеждане на видео с разделителна способност 720 p (чрез екрана, не при работа с проектора) в самолетен режим и средна яркост таблетът издържа 12,8 часа – това е впечатляващо постижение за таблет, особено за такъв с голям екран.

10,1-инчовият Yoga Tab 3 Pro изглежда като по-голяма версия на 8-инчовия Yoga Tab 3, като разликите между тях не са много. Вместо миниатюрен проектор по-малкият модел разполага с висококачествена ротираща се камера. Задният панел на устройството е произведен от полиран алуминий, докато този на Yoga Tab 3 Pro създава приятно усещане за мекота с имитацията си на кожа.

Зад решетката, която се простира хоризонтално по целия долен край на таблета, са разположени четири предни високоговорителя на американския производител JBL. Високоговорителите са оборудвани с технологията Dolby Atmos, която спомага за възпроизвеждането на естествен и ясен звук без изкривяване, и силата на звука е висока. Чрез предварително инсталираното в таблета приложение Dolby можете да промените настройките на звука за по-вълнуващо възпроизвеждане на видео, аудио файлове и игри. Така например, чрез предварително зададените настройки бихте могли да усилите вокалите, ако слушате музика, звуковите ефекти – в игрите и фоновия шум – във филмите. Качеството на високоговорителите не е най-високото на пазара, но със сигурност е сред най-високите и е в съответствие с предназначението на таблета – да възпроизвежда качествено медийни файлове.

При сърфиране в Мрежата, преглед на поточно видео и възпроизвеждане на игри Yoga Tab 3 Pro предоставя бърза работа. Работата се забавя при изтегляне или обновяване на приложения – тогава докосванията ви по екрана ще се регистрират по-бавно (същото се отнася и за стартирането на приложения). Това е общ недостатък на множество таблети на пазара, като най-често при работа с устройството на Lenovo се наблюдава след период на работа в режим на покой. Като цяло обаче, този недостатък не е в сериозен ущърб на производителността и би могъл да се отстрани със софтуерно обновление. Към момента на публикуване на ревюто обаче Lenovo не са анонсирали планове за подобряване на производителността.

Yoga Tab 3 Pro е мощно устройство за възпроизвеждане на игри – нарежда се сред водещите таблети на пазара, сред които е и Google Pixel C. Таблетът бързо стартира и натоварващи системата игри, като Hearthstone и Dead Trigger 2. За съжаление, ако е необходимо да играете в пейзажен режим, няма да ви е удобно поради обемистата долна част на корпуса.

Разделителната способност на екрана на Yoga Tab 3 Pro е 2560 x 1600 пиксела – най-високата, разпространена сред таблетите от висок клас на пазара, като гъстотата на пикселите е 299 ppi. Екранът е с ярки, прецизно пресъздадени цветове и е ясен, макар че цветовете му не са толкова наситени, колкото тези на Galaxy Tab S2. Това не означава обаче, че яркостта на цветовете не е задоволителна при възпроизвеждане както на анимационни, така и на игрални филми.

Проектор

Обърнете внимание, че Lenovo предлагат миниатюрен проектор, чиито рязкост и яркост на цветовете не са особено високи, особено в сравнение с тези на пълноразмерен проектор. Ако търсите по-високо качество, на пазара са достъпни редица предложения, но нито едно от тях не е съчетано с функционалността на таблет.

Качеството на възпроизвежданото чрез проектора видео (разделителната способност 480 p и яркостта 50 лумена осигуряват 70-инчово изображение) е приемлива за гледане на телевизия и стриймване на видео. Проекторът е изключително полезен, ако искате да споделите онова, което гледате, с други хора. Разбира се, когато превключите към възпроизвеждане чрез сензорния екран, веднага ще забележите по-ниското му качество.

При все това проекторът е чудесен за развлечения и от тази гледна точка Yoga Tab 3 Pro е сред най-качествените таблети на пазара. За да се насладите на максимално качество на възпроизвежданите чрез проектора изображения, обмислете внимателно върху какво ще проектирате и не забравяйте да регулирате фокуса и оптимизирате звука.

Очевидно бялата плоска повърхност е най-подходяща за проектиране – например стена, таван или бяла завивка. Ако не можете да пригодите нищо, бихте могли да закупите интерактивна дъска.

След като сте сдобиете с дъска, е необходимо да поставите таблета на такова разстояние, че проектираното изображение да я достига. На практика бихте могли да използвате проектора навсякъде, но това не означава, че той би могъл да работи на всякакво разстояние от дъската. На първо място, поставете Yoga Tab 3 Pro на високо място. Вградената стойка може да се ротира до 180 градуса (за да можете да проектирате на тавана), но изображението вероятно ще изглежда трапецовидно от някои зрителни ъгли – въпреки че таблетът предоставя настройка за коригиране на трапецовидното изкривяване – затова центрирайте проектора точно срещу екрана, импровизиран или не, за право изображение.

Достатъчно висока маса би била подходяща за тази цел, а ако не разполагате с такава, бихте могли да експериментирате със столове, табуретка и книги. Бихте могли също така да окачите таблета върху стена, също като стандартен проектор, чрез малката дупка в центъра на стойката.

Проектираното изображение изглежда по-ярко, ако поставите таблета по-близо до екрана. Изображението не е изключително ярко, затова е препоръчително да гледате видео в затъмнено помещение. Може да ви отнеме време, за да откриете най-подходящото място, където да поставите таблета, но след това работата с проектора е лесна и интуитивна.

Настройване на фокуса

Проекторът се включва чрез специален бутон в долната дясна част на задния панел на таблета или чрез плъзгане нагоре в началния екран, за да го активирате от менюто със символите за бърз достъп. Както бе споменато по-горе, таблетът автоматично изправя изображението, ако промените ъгъла на стойката. Преди да настроите фокуса, е нужно да изберете правилния ъгъл.

След като включите проектора, в дясната част на екрана се извежда прозорец с малък селектор в централната му част. За да настроите фокуса, го завъртете наляво или надясно, докато определите най-високата разделителна способност. За да затворите прозореца, е необходимо само да докоснете екрана извън него. По всяко време бихте могли да отворите прозореца повторно, докато проекторът работи. Не забравяйте, че разделителната способност на проектора не е HD и вероятно сте свикнали с по-висока рязкост.

Оптимизиране на звука

За разлика от повечето таблети, налични на пазара, устройството на Lenovo не е оборудвано с нискокачествени малки високоговорители, които възпроизвеждат тенекиен звук. Преди да започнете да гледате филм, стартирайте приложението Dolby, за да зададете настройки за звука и персонализирате силата му според предпочитанията си.

И така, ако обичате да гледате филми и да стриймвате поточно видео в YouTube, 10,1-инчовият таблет Yoga Tab 3 Pro на Lenovo позволява с удоволствие да възпроизвеждате любимото си съдържание (и без миниатюрния проектор). Яркият екран, силните високоговорители, издръжливата батерия и вградената стойка допринасят за качествено възпроизвеждане на филми и игри. Наред с това, миниатюрният проектор позволява да споделите преживяването с приятели. Накрая, все пак не забравяйте, че в сегмента на таблетите конкуренцията е голяма и винаги можете да откриете по-подходящо предложение за себе си.

Модели Lenovo Yoga Tablet 3 Pro: