Microsoft Lumia 550

Описание на Microsoft Lumia 550

Производител:
Microsoft

Рейтинг:
6.7
Брой мнения: 10

Сподели:

Появилият се преди няколко години модел Lumia 520 бе сред най-купуваните смартфони с Windows на пазара. Основното предимство на този модел бе, че предложи висока производителност срещу ниска цена, и потребителите го купуваха като топъл хляб.

С модела Lumia 550 Microsoft явно се опитват да приложат същата тактика, но са положили сериозни усилия да обновят устройството, вместо да пуснат на пазара вариации на поддаващия се на критика модел Lumia 530.

Windows 10 Mobile се нуждае от спасител, който да върне мобилните амбиции на Microsoft по правия път. За съжаление обаче, Lumia 550 не е това устройство.

Това се дължи главно на състоянието на пазара – дори в нискобюджетната ниша вече не е достатъчно смартфонът да е качествен – той трябва да е отличен.

Конкуренцията на смартфоните от серията Lumia непрекъснато расте и Lumia 550 отстъпва при сравнение с Moto E, който предлага по-издръжлива батерия, много по-голям брой приложения и по-висока производителност.

При все това, цената на Lumia 550 е ниска и смартфонът може да задоволи потребностите на по-непретенциозните потребители. Моделът ще е привлекателен и за търсещите евтино устройство с Windows. Всички останали е по-добре да се насочат към конкурентите.

Сред основните предимства на Lumia 550 са чудесният екран, особено при цената, срещу която се предлага – той пресъздава прецизно цветовете, контрастът му е висок, а рязкостта – отлична.

Въпреки че е разположен върху задния панел на смартфона, високоговорителят също предоставя качествен звук с висока сила, който не се изкривява при увеличаване.

Задната камера е друго предимство на смартфона – чрез нея се заснемат качествени изображения, за разлика от други устройства в тази ценова категория.

Основен недостатък на Lumia 550 е бързо изтощаващата се батерия. Също така, въпреки оптимизациите, нископроизводителният процесор Lumia 550 забавя работата със смартфона, като приложенията се зареждат много бавно, а при възпроизвеждане на игри понякога се изпускат кадри.

Операционната система Windows 10 Mobile също не е завършена все още и често страда от сривове.

И не на последно място, вграденото пространство за съхранение на данни, което потребителят на практика би могъл да използва, е едва 3 GB и карта MicroSD e абсолютно задължителна. При условие че капацитет за съхранение на данни от 16 GB вече е стандартен за повечето смартфони, дори в нискобюджетната пазарна ниша, Lumia 550 е изключително ограничаващ.

Предимства

  • Отличен екран
  • Качествена камера
  • Ниска цена

Недостатъци

  • Бързо изтощаваща се батерия
  • Ниска производителност
  • Сриваща се операционна система