Визуално ръководство

Стандартни елементи

1. Търсачка 

Достъпът до информация в Review.bg е напълно безплатен и не изисква регистрация. Търсачката може да се използва по следните 2 начина:

  • чрез въвеждане на ключови думи (например: име на продукт, описание, спецификация и др.);
  • чрез сканиране на баркод (за мобилни устройства), за да откриеш повече информация за съответния продукт в нашата база данни.

2. Рейтинг на продукт

Рейтингът на Review.bg се сформира на база потребителски мнения и експертни ревюта, като скалата на оценяване е от 1 - 10 (1 - слаба оценка; 10 - отлична оценка). Рейтинговата система служи за обективна оценка на продуктите, за да се откроят най-добрите и с това да улесним потребителския избор.

3. Сравни

Кликни бутона "Сравни", ако искаш да запазиш съответния продукт и да го сравниш по-късно с други продукти. Сравненията могат да се извършват единствено между продукти, които се намират в една и съща категория.

4. Добави в любими

Използвай този бутон, за да отделиш информацията за даден продукт и да имаш лесен достъп до нея винаги.

 

Начална страница

1. Ревюта на фокус 

Екипът на Review.bg се грижи за интересното представяне на продуктите, представяйки на вниманието на потребителите най-актуалните ревюта на фокус.

2. Всички ревюта

От този бутон можеш да разгледаш всички ревюта в сайта, разделени по продуктови категории.

3. Популярни

Тук можеш да откриеш най-често търсените продукти в сайта и да получиш актуална информация за тях.

4. Потребителски мнения

В тази секция са поместени най-полезните потребителски мнения към момента, от които можеш да разбереш както положителните, така и отрицателните характеристики на съответните продукти.

5. Експертни ревюта

Довери се на критичната мисъл на експертите, които детайлно разглеждат избрани продукти и им поставят обективни оценки.

6. Оферти и промоции

Екипът на Review.bg подбира за потребителите си най-изгодните оферти и промоции, които са само на клик разстояние.

7. Бърз достъп до полезна информация

Това меню предоставя повече информация за проекта и предоставяните услуги, Общи условия за ползване, често задавани въпроси, както и възможност да се свържеш директно с нас - по телефон, мейл или в социалните мрежи.

8. Рейтинг

9. Търсачка

 

Ревюта

1. Списък с категории

Богатият асортимент от ревюта на продукти е разпределен в различни категории, където можеш да откриеш по-лесно това, което търсиш.

2. Последни ревюта

Този раздел е създаден за всички потребители, които искат да следят най-актуалните ревюта.

3. Най-четено

Тук сме поместили най-четените ревюта от останалите потребители.

4. Оферти и промоции

  

Избрана категория

1. Филтър

За бързо и лесно намиране на желаните продукти можеш да филтрираш информацията по зададени критерии.

2. Сортиране 

С този бутон се сортират ревютата по рейтинг, дата на публикуване, цена на продукта и др.

3. Сравни

4. Добави в любими

 

Сравняване на продукти

Сравненията могат да се извършват единствено между продукти, които се намират в една и съща категория.

1. Скрий еднаквите параметри

С помощта на този бутон се премахват еднаквите параметри на продуктите, които сравняваш, и остават само различията.

2. Препоръчай ми

Тази функция предоставя възможност на потребителите да се допитат лично до екипа на Review.bg, преди да вземат окончателно решение кой от сравнените продукти да изберат. 

3. Попитай приятел

Полезно е да разполагаш с второ мнение, затова ти предоставяме възможност да споделиш своите колебания с приятелите си във Facebook, Google+ или по e-mail. Благодарение на уникалния URL адрес те ще могат да видят същата страница и да помогнат при избора.

4. Основна информация

В това поле можеш да откриеш кратка информация за продукта, рейтинг и цена.

5. Спецификация

Тук можеш да прочетеш повече подробности относно спецификациите на продуктите.

6. Най-полезно положително и най-полезно отрицателно мнение

Целта на откроените като най-полезно положително и най-полезно отрицателно мнение е да предоставят обективна информация за съответния продукт. По този начин потребителят може да се ориентира кои са най-добрите и най-лошите характеристики на разглеждания артикул според притежателите му.

 

Избран продукт

1. Toolbar

1.1. Попитай собственика

Всеки регистриран потребител има възможност да зададе въпрос към удостоверените в нашия сайт притежатели на съответния продукт. Отговорите остават видими и за нерегистрираните потребители на системата.

1.2. Добави мнение

Кликни тук, за да напишеш своето мнение.

1.3. Сравни

1.4. Добави в любими

2. Галерия с продуктови снимки и видео

Галерията на Review.bg съдържа висококачествени снимки и видео материали, за да могат потребителите да добият по-точна представа за продукта.

3. Свързани продукти

Харесва ли ти този продукт? Мислим, че тези предложения също ще са ти полезни.

 

Нашето ревю 

Тук можеш да откриеш обобщен преглед на продукта от екипа на Review.bg.

 

Потребителски мнения

1. Потвърдена покупка

Когато регистриран потребител удостовери, че е притежател на съответния продукт, до неговото мнение се изписва "Потвърдена покупка".

2. Оценка на полезност

В случай че намираш определено потребителско мнение за полезно, можеш да го отбележиш със съответния бутон. По този начин най-добрите мнения ще се откроят от останалите.

3. Потребителски рейтинг

Към публикуваното мнение на всеки потребител се вижда и неговата оценка за конкретния продукт под формата на рейтинг (1 - 10). Рейтинговата система служи за обективна оценка на продуктите, за да се откроят най-добрите и с това да улесним потребителския избор.

4. Сортиране

Ако искаш да сортираш публикуваните мнения, можеш да го направиш по различни критерии: рейтинг, полезност, дата на публикуване и др.

 

Експертни ревюта

1. Резюме

Тук можеш да откриеш резюмираната версия на експерното ревю, лого и препратка към сайта на експерта.

2. Оценка на полезност

В случай че намираш дадено експертно ревю за полезно, можеш да го отбележиш със съответния бутон. По този начин най-добрите ревюта ще се откроят от останалите.

3. Сортиране

 

Сравнение на цени

Линковете към сайтовете на съответните търговци са поместени, за да получиш повече информация и да закупиш продукта бързо и лесно. В случай че даден търговец не разполага с онлайн магазин, можеш да видиш карта с местонахождението на съответния магазин.

 

Спецификация 

Тук ще откриеш техническите спецификации на съответния продукт. 

 

Персонално меню

Персоналното меню представлява твоят личен панел с информация, откъдето можеш да се регистрираш или да влезеш в профила си.

Ако не желаеш да се регистрираш, Review.bg запазва историята ти на търсене, както и продуктите, които до този момент си избрал за сравнение. В случай че желаеш да зададеш въпрос към притежател на даден продукт, можеш да го направиш без регистрация, оставяйки единствено e-mail за последващ отговор от негова страна.

1. Списък любими

Регистрираните потребители разполагат с панел, където са поместени всички продукти, които са отбелязали като "Любими". В случай че искаш да нанесеш промяна в личната си колекция, можеш да изключиш нежелания продукт с бутона "Премахни".

2. Моите мнения

Запазваме история от всичките ти мнения, за да можеш лесно да ги прегледаш по всяко време.

3. Настройки

От тук можеш да промениш своите лични данни, парола, e-mail, както и да се възползваш от опцията "Деактивиране на акаунт". 

При деактивация мненията ти не са активни и не могат да бъдат видяни от останалите посетители на сайта. Важно е да знаеш, че когато си деактивирал акаунта си и не влезеш в него в рамките на 6 месеца, профилът ти се изтрива от нашата база данни. 

4. Сравни

Тук можеш да разгледаш всички продукти, които си избрал до момента, и след това да ги съпоставиш с бутона "Сравни".

5. Наскоро разгледани

В тази секция са запаметени последните продукти, които си прегледал.

5. Изход

Бутон, с който можеш да излезеш от акаунта си.

 

Влез/Регистрирай се

Регистрацията на акаунт се извършва бързо и лесно по 3 възможни начина: логване през Facebook, Google+ или e-mail. Няма да публикуваме никаква информация в социалните мрежи без твое съгласие.

 

Настройки

1. Бюлетин

От тук можеш да се запишеш за електронния бюлетин на Review.bg, който предоставя актуална информация за най-новите и интересни тенденции.

2. Съгласие за получаване на въпроси

Помогни на останалите потребители да вземат правилното решение, като им предоставиш своето съгласие да ти изпратят уточняващ въпрос за закупен от теб продукт, който си коментирал в Review.bg. Можеш да се откажеш от тази опция по всяко време.

3. Смяна на парола

Искаш да смениш паролата си? Въведи първо старата и след това попълни желаната от теб нова парола в полето по-долу. 

 

Добави мнение за продукт

1. Доказателство за притежание

Достоверната информация стои в основите на Review.bg, затова за нас е важно потребителите ни да бъдат сигурни в истинността на публикуваните мнения.

Доказателството за притежание се осъществява по следните 2 начина:

  • чрез e-mail за потвърдена покупка от търговеца;
  • чрез прикачен файл (касова бележка, гаранционна карта, разписка или фактура от продавача, документ за притежание и др.)

2. Оцени продукта

Можеш да поставиш оценка на закупения продукт по скалата от 1 до 10, където 1 обозначава негативно мнение за продукта, а 10 е отлично впечатление.

След като си готов с оценката на продукта, моля въведи предимствата му, както и неговите недостатъци.

3. Оцени търговеца

Твоята обратна връзка е изключително важна, за да могат търговските вериги да предоставят все по-качествени услуги. Постави оценка на търговеца от 1 до 10 и отговори на въпросите. Полето за свободен текст е предназначено за всички други подробности около покупката, които искаш да споделиш с нас.

4. Сподели мнението си с приятели

Твоето споделено мнение заслужава да достигне до повече хора. Сподели го с приятелите си във Facebook или Google+, за да получат ценна информация за закупения от теб продукт.