Samsung Gear S2

Описание на Samsung Gear S2

Производител:
Samsung

Рейтинг:
6.8
Брой мнения: 5

Сподели:

Предимства

Смартчасовникът Gear S2 на Samsung се отличава със стилен дизайн и качествен екран. Също така, устройството е оборудвано с ротираща се рамка около циферблата. Батерията на Gear S2 е издръжлива.

Недостатъци

Наборът от приложения за смартчасовника не е богат. Наред с това, функцията за разпознаване на гласа не е високоефективна. И не на последно място, цената на Gear S2 е висока.

Оценка

Смартчасовникът Gear S2 на Samsung може да се похвали с отличен софтуер и стилен дизайн, но ограниченият брой приложения и несъвършената функция за разпознаване на гласа намаляват атрактивността на модела.

Смартчасовникът Gear S2 на Samsung със сигурност ще намери своето място сред устройствата на Apple и Pebble като едно от по-качествените предложения на пазара. Устройството се отличава със стилен дизайн, удобен за работа потребителски интерфейс, който е много по-интуитивен от предлагания от операционната система Android Wear, издръжлива батерия и уникална ротираща се рамка.

За съжаление, бедният набор от приложения за смартчасовника е в ущърб на атрактивността му, особено в сравнение с моделите на Apple и Pebble. Все пак, Gear S2 е по-качествен от опции с Android Wear като Huawei Watch и Moto 360.

Apple Watch си запазва позицията на водещ смартчасовник сред запалените потребители на устройства с марката Apple, който предлага надежден пулсомер за тренировки, технология NFC, позволяваща безконтактни плащания, широк набор от приложения на други производители и интуитивен интерфейс, сходен с този на Gear S2.

Но сериозна конкуренция на Apple Watch са устройствата от серията Pebble на едноименния американски производител, които силно препоръчваме на онези от вас, планиращи да закупят първия си смартчасовник.

Първата версия на Pebble е сравнително достъпна, съвместима е с устройства както с Android, така и с iOS, и се предоставя с множество полезни приложения. Pebble Time добавя цветен екран и надеждна услуга за гласово диктуване на текстови съобщения. Бихте могли и да почакате на пазара да се появи Pebble Time Round, който по същество не се отличава с нищо от Pebble Time, но циферблатът му е като на обикновен часовник. Разбира се, това не означава, че Gear S2 на Samsung не е интригуващо решение, но си заслужава да почакаме следващото поколение.