Samsung UE65JU6000K

Описание на Samsung UE65JU6000K

Производител:
Samsung

Рейтинг:
n/a
Брой мнения: 0

Сподели:

65-инчовият модел JU6000K на Samsung едва ли ще спечели награди за иновативност, но е оборудван с всички значими технологии. Телевизорът решително се нарежда сред устройствата от последно поколение с разделителна способност 4K – макар и да не предлага широк динамичен диапазон – и ако го закупите, ще получите голям екран с изходна разделителна способност Ultra HD срещу чудесна цена.

Въпреки че JU6000K е най-ново поколение, в модела са запазени някои функции, необходими за качествено възпроизвеждане на съдържание с разделителна способност JU6000K. Телевизорът е оборудван с връзка HDMI 2.0 (с HDCP 2.2), макар и само една, като поддържа и видео с разделителна способност 4K, предлагано от Netflix и Amazon.

Качеството на изображението на телевизора е високо, въпреки разтеглената върху огромния екран картина с разделителна способност HD, и като цяло JU6000K е достъпен начин да възпроизвеждате съдържание с 4K върху голям екран.

Качеството на изображението, предоставяно от JU6000K, е наистина впечатляващо, особено от гледна точка на факта, че телевизорът е позициониран в по-достъпната ниша на 65-инчовите устройства с разделителна способност 4K.

Нивата на контраст на телевизора са изненадващи, като не се наблюдават никакви смущения във възпроизвеждането – освен ако не увеличите нивата на яркостта над стойностите им по подразбиране.

Комбинацията от голям размер на екрана и изходна разделителна способност 4K също е чудесна, ако, разбира се, в помещението, в което поставите телевизора, има достатъчно място, за да не доминира присъствието му.

Технологията за конвертиране на съдържание в UHD позволява на JU6000K висококачествено да възпроизвежда съдържание с друга разделителна способност – така например, качеството на изображението при възпроизвеждане на съдържание с разделителна способност HD, което предоставя стандартен декодер, е забележително.

Телевизорът предоставя съдържание с разделителна способност 4K от услугите Amazon и Netflix и в него е инсталирана операционната система на Samsung Smart TV, която обаче не е особено интуитивна и забавя работата. Наред с това, дистанционното управление е с твърде много бутони, разположени върху тясна конструкция, и работата с него не е приятна.

Също така, макар че контрастът на JU6000K е висок както в светлите, така и в тъмните зони, това не може да се каже детайлността в тъмните сцени, за разлика от телевизорите, предоставящи функция за възпроизвеждане с широк динамичен диапазон, или моделите с OLED екрани.

И не на последно място, качеството на звука, възпроизвеждан от сравнително тънката конструкция, е ниско – високоговорителите предоставят ясен звук, но му липсва дълбочина и при висока сила звукът е тенекиен.

Предимства

  • Голям екран
  • Прилична цена
  • Висок контраст
  • Технология за конвертиране на съдържание в UHD

Недостатъци

  • Ниска детайлност в тъмните зони
  • Бавна работа с операционната система на Samsung
  • Тясно дистанционно управление с множество бутони