Toshiba Satellite Radius 12

Описание на Toshiba Satellite Radius 12

Производител:
Toshiba

Рейтинг:
9.3
Брой мнения: 3

Сподели:

12,5-инчовият ултрабук Satellite Radius 12 на Toshiba е атрактивно и компактно устройство с присъщия на серията Satellite Radius дизайн и сред най-качествените екрани с разделителна способност 4K на пазара.

Макар че устройството очевидно цели да се конкурира с ултрабуците от най-висок клас (XPS 13 на Dell и Yoga 900 на Lenovo), за съжаление, то страда от множество недостатъци, които му пречат. И двете гореспоменати по-горе устройства предлагат по-качествени клавиатури и по-издръжливи батерии.

Въпреки че моделът XPS 13 на Dell е най-скъпата опция, този ултрабук е и сред устройствата с най-атрактивен дизайн в сектора, който трудно може да бъде надминат. Radius 12 е насочен предимно към творческите личности, които се нуждаят от ултрамобилен лаптоп, чийто екран пресъздава изключително прецизно цветовете. Ако търсите обаче достъпно и елегантно многофункционално устройство, Yoga 900 е по-добрата алтернатива (особено поради по-издръжливата си батерия).

Екранът с разделителна способност 4K на Satellite Radius 12 е зашеметяващ. Независимо дали сте фотограф, или желаете просто да гледате филми, яркостта и прецизността на цветовете, които предлага екранът на Radius 12, са сред най-високите на пазара.

Междувременно високата производителност на лаптопа е доказателство, че ултрабуците с разделителна способност 4K вече са достатъчно усъвършенствани, за да са пълноценни и надеждни устройства за забавление и работа. За да е пълноценен обаче, Satellite Radius 12 трябва да бъде свързан към захранването.

Основен недостатък на Satellite Radius 12 е клавиатурата – разположението на бутоните не е удобно и самите те са твърде малки за продължително писане, а ходът им е твърде къс. Друг проблем, както стана ясно, е издръжливостта на батерията – ултрабуците обикновено предоставят до пет часа работа с едно зареждане, а Radius 12 издържа най-много четири. Обърнете внимание, че някои конкурентни устройства могат да издържат двойно повече време с едно зареждане.

Предимства

  • Интелигентен дизайн и ергономична конструкция
  • Екран с изключителни цветове
  • Висока производителност

Недостатъци

  • Необичайно разположение на бутоните на клавиатурата
  • Бързо изтощаваща се батерия

Модели Toshiba Satellite Radius 12: